De praktijkondersteuners


Praktijkondersteuning Chronische Zorg & Ouderenzorg

Onze praktijkondersteunsters adviseren en begeleiden mensen met chronische aandoeningen als suikerziekte, (hoog risico) op hart- of vaatziekte en longaandoeningen. Zij werken met professionele protocollen die gezamenlijk met de regionale organisatie POZOB worden opgesteld. Met deze protocollen als leidraad is er veel plaats voor persoonlijk contact en wordt samen met de patiënt een individueel zorgplan opgesteld. Onze filosofie is dat alleen met maatwerk deze groep mensen optimaal begeleid kan worden.

Daarnaast zijn zij ook speciaal opgeleid om kwetsbare ouderen met hun gezin en familie te ondersteunen en te begeleiden. Ook deze zorg is vanuit de regionale organisatie POZOB georganiseerd. Onze doelstelling is dat mensen zo lang mogelijk thuis moeten kunnen blijven wonen door optimale verzorging en begeleiding van hen en hun familie en mantelzorgers. Ook deze zorg wordt op maat geleverd in overleg met de patiënt en alle mensen in de zorg die daarbij betrokken zijn.

Margret Leermakers,
praktijkondersteunster chronische zorg / Ouderenzorg / diabetesverpleegkundige

Margret Leermakers, praktijkondersteunster chronische zorg/ diabetesverpleegkundige“Als praktijkondersteuner kun je mensen helpen weer of beter grip te krijgen op hun eigen gezondheid. Samen met de cliënt ga je ontdekken wat er voor de betreffende persoon belangrijk is en welke winst er te behalen valt. Je bent echt preventief bezig en dat spreekt mij heel erg aan binnen mijn werk. Daarbij heb ik goed en plezierig contact met de mensen die bij mij komen en dat maakt het werk ook leuk en fijn om te doen. Voordat ik aan de slag ging als praktijkondersteuner, heb ik tien jaar als verpleegkundige gewerkt. Ook heb ik diverse opleidingen gevolgd in de afgelopen jaren; praktijkverpleegkundige en diabetesverpleegkundige en heb ik de specialisatie kwetsbare ouderen gevolgd. Sinds maart 2019 werk ik als praktijkondersteuner in onze praktijk. In mijn vrije tijd ben ik vaak buiten te vinden. Tuinieren, een mooie boswandeling en in de zomer ga ik graag kamperen met mijn partner.”

Saskia van Gestel,
praktijkondersteunster chronische zorg
Saskia van Gestel
“Sinds 2015 ben ik werkzaam in Best als Praktijkondersteuner Somatiek en Ouderenzorg. In 2012 heb ik bij de Fontys Hogeschool Eindhoven de opleiding voor beide richtingen gevolgd en daarvoor was ik werkzaam in het MMC in Veldhoven. Als praktijkondersteuner in de huisartsenpraktijk merkte ik dat ik vooral het contact met de mensen erg prettig vindt. De persoon achter de ziekte krijgt de aandacht waardoor de uitdaging zit in een passende zorg te vinden en te bieden met de nadruk op preventieve zorg. Samen ga je zoeken naar waar winst in te behalen valt. Ik vind het belangrijk dat mensen zich gehoord voelen en zich veilig voelen om hun klachten te delen. De ouderenzorg is meer divers, is zorg bieden op een andere manier, breed en dankbaar werk om te doen en heel mooi om mensen in hun thuissituatie te mogen begeleiden. Met diverse nascholingen en cursussen blijf ik de kennis uitbreiden en updaten. Ik vind het leuk om betrokken te zijn bij mensen en om ze te stimuleren om met hun welzijn en gezondheid bezig te zijn. Zelf ben ik actief, ga graag wandelen, joggen en tennissen. Ik houd ook van puzzelen, een goed boek en van creatief bezig zijn. En bovenal van leuke dingen doen met mijn gezin, familie en vrienden.”


Praktijkondersteuning psychische klachten

Mijn praktijkondersteuners adviseren en begeleiden volwassenen met psychische klachten of gedragsproblemen. Jeske doet hetzelfde maar dan bij kinderen. Ook zij werken vanuit de regionale organisatie POZOB met professionele protocollen. Natuurlijk staat in hun werk persoonlijke aandacht en begrip hoog bovenaan. Zij kennen alle mogelijkheden van de geestelijke gezondheidszorg in onze regio en kunnen daardoor op maat onze patiënten begeleiden of verwijzen.

Joyce van Dooren,
praktijkondersteunster psychische klachten volwassenen en jeugd

Renée Roufs, praktijkondersteunster psychische klachten

Hoi, ik ben Joyce van Dooren en ik werk als praktijkondersteuner GGZ zowel met volwassenen als met kinderen. Ik ben in het verleden in verschillende werkvelden werkzaam geweest en heb ik veel met kinderen en jongeren met psychische problemen gewerkt. Hierna heb ik jaren een eigen coachingspraktijk gehad om mensen (volwassenen en kinderen) weer in hun kracht te zetten. Ik vind het fijn dat ik een luisterend oor mag zijn en we samen gaan kijken waar mogelijkheden liggen om verandering te krijgen zodat jij weer goed in je vel komt te zitten.

Menno Venrooy,
praktijkondersteuner psychische klachten

Renée Roufs, praktijkondersteunster psychische klachten
“Mijn naam is Menno Venrooy, ik ben geboren op 1 februari 1982 en ben opgegroeid in Boxtel. Tegenwoordig woon ik in samen met mijn partner en onze twee dochters in Gemonde, waar ik tevens een eigen praktijk heb voor individuele- en relatietherapie. Ik ben graag in de natuur, houd van muziek en doe aan crossfit, waar ik veel voldoening uithaal. Als liefhebber van mijn vak geniet ik er tevens van om met regelmaat een nieuwe opleiding of cursus te volgen. Ik vind het een uitdaging en voorrecht mensen te begeleiden om hun eigen vermogen tot groei en verandering weer te ontdekken.
Ik ben vanaf oktober 2020 weer verbonden aan de praktijk van Jean-Paul nadat ik hier eerder al een aantal jaren werkzaam was geweest.”

Karien Snijders,
praktijkondersteunster psychische klachten

Mijn naam is Karien Snijders. Sinds 2017 werk ik als praktijkondersteuner GGZ in verschillende huisartsenpraktijken. Hier begeleid ik mensen met psychische klachten. Samen kijken we naar de klachten en bespreken we welke hulpvraag er is. Hierin probeer ik altijd zo goed mogelijk aan te sluiten bij de ander. Een veilige en fijne sfeer vind ik belangrijk in het gesprek. Ik vind het mooi om mensen in een kwetsbare periode te kunnen begeleiden in het zetten van stappen tot verandering. In mijn vrije tijd geniet ik van de tijd met mijn naasten. Ik ga er graag op uit om leuke dingen te doen, vind het prettig om te sporten en hou enorm van lekker eten.