De praktijkassistentes en praktijkmanager

De praktijk wordt ondersteund door twee hooggekwalificeerde praktijkassistentes, Aniet en Mandy. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor de praktijk en zullen u vaak goed kunnen helpen. Behalve aan de balie in de praktijk, spreekt u hen ook aan de telefoon. Zij kunnen heel goed de ernst van een situatie inschatten, weten precies wanneer er advies gegeven kan worden en vragen aan u of u hiermee geholpen bent. Natuurlijk weten zij ook wanneer de dokter nodig is. Een afspraak op het spreekuur kunt u overigens altijd maken als u dat liever wilt. Onze assistentes kunnen door korte vragen goed inschatten welke tijd er genomen moet worden voor bepaalde klachten, zodat de wachttijd voor andere mensen niet te groot wordt. Met voldoende kennis en kunde verrichten ze ook belangrijke onderzoeken voor de dokters zoals bloedonderzoek, hartfilmpjes en uitstrijkjes.

Hilde van Ruremonde, praktijkmanager
Hilde van Ruremonde, praktijkassistente“In januari 2020 ben ik gestart bij de huisartsenpraktijk in Best, een nieuwe stap in de vele jaren dat ik al werkzaam ben in de zorg. Na mijn opleiding verpleegkunde die ik in 2007 heb afgerond, ben ik verder gegaan met de opleiding doktersassistente. Dat ben ik gaan doen, omdat het werk in de huisartsenpraktijk me erg leuk leek. En dat is het ook, want geen enkele dag is hetzelfde. Er zijn veel verschillende taken en ook alle mensen waarmee je contact hebt zijn uniek. Daarbij moet je snel reageren in noodsituaties en er dagelijks voor zorgen dat iedereen de juist zorg krijgt. Het is heel afwisselend en leuk om te doen. Naast het werk als doktersassistente merkte ik dat andere taken, zoals de financiële administratie en het organiseren van de praktijk mij ook aantrokken. Daarop ben ik verder gegaan met een HBO management opleiding, zodat ik dat kon combineren met mijn taken als doktersassistente. Deze combinatie omvat ook mijn functie bij deze praktijk. In mijn vrije tijd houd ik van lezen of een leuke serie kijken, maar het liefste ga ik er op uit met mijn twee zoons of gezellig eten en kletsen met vriendinnen.”

Aniet van Dijk, praktijkassistente
Aniet van Dijk“Mijn naam is Aniet van Dijk. Ik ben een mensen-mens en daarom heb ik het beroep doktersassistente gekozen, om mensen te helpen. Ik werk al 35 jaar als doktersassistente en ga nog steeds elke dag met plezier naar mijn werk. Collega’s zijn erg belangrijk voor me, een goede sfeer, en gezelligheid maakt werken een stuk leuker. Maar het belangrijkste zijn natuurlijk de patiënten, ze moeten weten dat we altijd voor ze klaar staan. In mijn vrije tijd ga ik graag naar de stad, winkelen met vriendinnen en daarna gezellig wat kletsen op een terras. Ik hoop dat ik nog lang als doktersassistente in deze fijne praktijk mag blijven werken.”

Diandra Dapaw, praktijkassistente
Diandra Dapaw, praktijkassistente“Ik ben in oktober 2017 gestart als doktersassistente in de praktijk. Ik verzorg samen met het team van assistentes de afspraken voor het spreekuur. Ook kunt u bij mij terecht voor telefonische adviezen, diverse onderzoeken en kleine medische behandelingen. Sinds 2010 ben ik doktersassistente en dat doe ik met veel plezier. Ik vind het fijn om voor mensen te zorgen waarbij ik een luisterend oor kan bieden en mensen zo goed mogelijk verder help. In mijn vrije tijd ben ik graag bij mijn kinderen en familie. Als we niet buiten actief zijn, vinden we het leuk om te knutselen. Verder houd ik ook van films kijken en boeken lezen.”

Wij staan klaar voor U!