Vaste huisarts voor Dijkstraten

Datum: 23 november 2021

We hebben een vaste huisarts gevonden voor Huisartsenpraktijk Dijkstraten! Marloes van den Ouweland is vanaf 1-11-2021 in de praktijk begonnen en heeft 2 maanden de tijd genomen om de praktijk te leren kennen en met de vorige waarnemende huisartsen te overleggen over de belangrijkste zaken met betrekking tot de patiëntenzorg. Per 1-1-2022 verzorgt ze zelf de patiëntenzorg voor deze praktijk. Haar spreekuren houdt ze van maandag tot en met donderdag. Op vrijdag zal de u wellicht bekende Physician Assistant Anne de Laat spreekuur houden.

Een vast gezicht.

Na het vertrek van dokter Vos hebben we gezocht naar een praktijkopvolger/ huisarts. Helaas was en is het in deze tijd moeilijk om een huisarts te vinden en zeker een huisarts die ook de organisatie van de praktijk erbij verricht (praktijkhouder). Om de patiëntenzorg op een goede manier te continueren is waarnemend huisarts Rik Schoemakers dit jaar gebleven en is ook Nienke de Haan aangetrokken voor de patiëntenzorg. Daarnaast heeft dokter Kleijne de organisatie op zich genomen. Helaas gaat dokter Schoemakers naar Limburg verhuizen en kan vanwege de afstand niet voor vast blijven. Dat was voor ons het moment om te evalueren met patiënten, dokters en het verdere team. Duidelijk naar voren kwam dat een vaste huisarts voor de praktijk erg wenselijk is. Omdat dokter de Haan die continuïteit niet zal kunnen leveren hebben we met elkaar besloten dat er een nieuwe, vaste huisarts moest komen. Deze hebben we gevonden in Marloes van den Ouweland. Zij zal het vaste gezicht zijn voor de praktijk. Ondertussen zal dokter Kleijne voorlopig de organisatie op zich nemen en wordt dokter van den Ouweland daarbij betrokken.

We weten dat het niet ideaal is geweest maar hopen door deze aanstelling dat er nu wel duidelijkheid bij de patiënten is bij wie ze terecht kunnen en dat zij een fijne band kunnen opbouwen bij deze nieuwe fijne dokter. We gaan er van uit dat u haar die kans wil geven.

Mag ik me even voorstellen?

Per november 2021 ben ik werkzaam als huisarts bij praktijk Dijkstraten en hierbij wil ik me graag aan u voorstellen. Ik ben Marloes van den Ouweland. Ik ben opgegroeid op een boerderij in de Noordoostpolder en heb vervolgens mijn geneeskunde opleiding gevolgd aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2016 ben ik afgestudeerd en ben toen verhuisd van Amsterdam naar Eindhoven. Ik heb werkervaring opgedaan als arts bij de kindergeneeskunde van het Maxima Medisch Centrum en de Spoedeisende Hulp van het Elkerliek Ziekenhuis. Vervolgens heb ik mijn opleiding tot huisarts gevolgd. Ik ben getrouwd en samen hebben wij een dochter. Ik ben enthousiast over mijn vak en als uw huisarts vind ik het belangrijk dat u alles met mij kan bespreken, samen kijken we dan waarmee u het beste geholpen bent.

NB. Soms zult u op aanvragen de naam van dokter Kleijne voorbij zien komen. Deze invulling ligt bij externe partijen en is technisch voor ons onmogelijk om dat te veranderen. Wij zijn met die externe partijen bezig om dit te wijzigen. Dat gaat in de toekomst naar verwachting anders worden.