Behandelingen

Operatie van de teennagel
Soms is de nagel ziek en moet deze worden verwijderd. Meestal is er sprake van een (pijnlijk) ingroei van de zijkant van de nagel. Ik kan je dan van de pijn afhelpen door een stukje van de zijkant af te halen.

Uitgebreidere informatie vind je hier.
Meer

Chirurgie van huidafwijkingen
Er zijn vele bultjes en plekjes op of in de huid die aandacht nodig hebben. Voordat ik met de jou besluit of ik de huidafwijking ga weghalen, zal ik eerst de huidafwijking beoordelen.

Soms is er bij mensen angst dat het een ernstige afwijking is, geeft het last of is er sprake van een cosmetisch storende afwijking. Ik geef je na de beoordeling advies of ik het verstandig vind om de afwijking weg te halen. Dit is afhankelijk van de ernst, de last of de cosmetische verbetering. Eventueel zal ik de weggenomen afwijking opsturen naar de patholoog-anatoom. Hieraan zijn wel kosten verbonden die ten laste gaan van het eigen risico van de patiënt. Hieronder lees je enkele mogelijkheden:

Weghalen van (ontstoken) talgbulten
Weghalen van vetbulten
Behandelen van (steel)wratten
Weghalen van likdoorns
Verhelpen van ontstekingen
Dichtbranden van kleine opgezette adertjes

Meer

Inbrengen van een spiraaltje
Als je een spiraaltje wil laten zetten, kan ik dat voor je doen. Of het nu een koperen spiraaltje of een hormoonhoudend spiraaltje is maakt geen verschil. Meestal is anti-conceptie de belangrijkste reden, maar ook menstruatieklachten en ‘morning-after’ kunnen redenen zijn om voor een spiraaltje te kiezen.

Uitgebreidere informatie vind je hier.
Meer

Injecties zetten in pezen en gewrichten
Als je pijn hebt in je schouder, knie, heup of andere gewrichten of pezen kan ik een injectie zetten met een ontstekingsremmend middel. Natuurlijk beoordeel ik eerst de klacht en bespreek ik met jou de voor- en nadelen en alternatieven.

Uitgebreidere informatie vind je hier.
Meer

Onderzoeken

Bekijk hier welke onderzoeken de praktijkassistentes verrichten.